Slip af med spam i Google Analytics i dag!

Bliv fri for spam i Analytics idag – brug vores tool

Vi har sat et tool op, der hjælper dig med at blive fri for spam i Analytics på 45 sekunder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tilsendt adgangskoden til vores tool til håndtering af filtre i Google Analytics. Vi opdaterer løbende filtrene – også gerne med input fra dig, så du altid har den mest opdaterede filtrering af referrer spambots.

Se i videoen her til højre, hvordan det fungerer!Med Analytics Filter Tool, slipper du af med referrer spam på 45 sekunder.

Har du allerede adgang? Gå til værktøjet her.

Hvad er referrer spam?

Oplever du, når du går igennem din Google Analytics at du nogle dage pludselig har rigtigt mange besøgende? Så er det måske værd lige at tjekke om det faktisk er ægte besøgende, eller om du har fået besøg af en spam-bot, der sender referrer spam ind i din statistik.

Analytics data med referrer spam

Herover ser du statistikken fra et af mine sites, med ganske få besøgende. Bemærk den store forskel imellem de organiske (besøgende fra søgemaskinerne) og det samlede antal besøgende. Næsten al den ekstra trafik, stammer desværre fra spam-bots.

Google har et system – som du måske bruger – til at følge og analysere kampagnetrafik. Her kan du sætte dine egne kampagnekoder osv. op, så du kan følge effekten af dine kampagner. Desværre er der et hul i det system, nemlig at udfra kommende spam robotter, kan smide data ind i gennem det samme system, så de dukker op i din analytics.

Hvorfor skal jeg bekymre mig om at fjerne de her spam bots fra mine analytics data?

Du kan selvfølgelig tænke at det kan være ligegyldigt, men så skal du overveje om du overhovedet vil bruge Google Analytics, for dine data er ikke længere ret meget værd. Alle de spam henvisninger her, de forurener og ødelægger dine analytics data. Dine konverteringsrater, vurdering af månedlige besøgstal osv. bliver helt ubrugelige at basere dit fremtidige arbejde med din hjemmeside på.

Jeg oplever sider – typisk mindre sider – hvor over 50% af trafikken målt i Google Analytics er spam trafik. Så er dine data altså ikke længere ret brugbare.

Hvorfor rammer de overhovedet mit site?

Der kan være flere årsager til, at de her robotter sender spam ind i din analytics, men den primære årsag er for at få din opmærksomhed. Vi er jo som mennesker af natur nysgerrige og ser vi et link i data’ene som vi ikke lige kender, så vil mange sikkert liiige se, hvad det nu er for noget.

Der er faktisk ved at udvikle sig en hel industri omkring henvisningsspam. Der er folk, der lever af, at sælge den her slags spamtrafik. Og derfor dukker der flere og flere sites op i dine henvisninger, som er ren og skær spam. Faktisk har vi registreret over 400 sider der laver spamhenvisninger af den her type!

Hvorfor fjerner google dem ikke bare?

Det korte svar er – at de ikke ved hvordan de skal gøre det. På grund af den måde deres kampagnetracking er opbygget, så er det faktisk ikke så enkelt at skelne spambots og ægte kampagnetrafik fra hinanden helt automatisk.

Så indtil Google finder en løsning – er du nødt til at gøre noget af arbejdet selv…

Sådan filtrerer du data fra – manuelt og besværligt – eller nemt og semi-automatisk

Den manuelle løsning til, hvordan du fjerner spam henvisninger kan du ser herunder i både videoen og beskrevet sammen med screenshots, der går processen i gennem. Men vi stiller også et tool til rådighed, som du kan bruge til helt automatisk at lave over 25 filtre, der tilsammen fjerner over 400 spam henvisninger. Du finder vores tool her, men da det nemt bliver overbelastet på grund af begrænsninger i Googles API, så kræver det en adgangskode… Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få en kode tilsendt ASAP! Tilmelder du dig, så får du også løbende besked, når vi tilføjer flere spam bots til listerne.

Video: Sådan fjerner du spam trafik fra din Google Analytics – manuelt og semi-automatisk

Se om der er spam-bots i din Analytics

Når du er inde i din Google Analytics, så skal du finde punktet til venstre, der hedder “Anskaffelse” > “Alt trafik” > “Henvisninger”. Her kan du se alle de bruger der har besøgt dit site, ved henvisning fra en anden side, dvs. at de har klikket på et link på en anden hjemmeside, som så leder ind på din side. Men det er også her, du finder al spam trafikken. I eksemplet her, er der tre sider, der har sendt i alt 28 henvisninger ind som spam.

referrerspam

Opsæt filtre, der fjerner spam trafikken – fremadrettet…

For at opsætte filtre, skal du først klikke på “Administrator” i øverste højre hjørne. Dernæst skal du længst ude til højre under “Visning” finde punktet “Filtre”.

Gå ind under filtre i Administrator i Google Analytics
Opret nyt filter i GA
Dernæst skal du klikke på den store røde knap med teksten “+Nyt filter”.

Udfyld nyt filter for at fjerne spam trafik
Herefter skal du opsætte et nyt filter.

  1. Giv det et navn, f.eks. spamfilter1.
  2. Du skal vælge filtertypen “Tilpasset”
  3. Vælg “Ekskluder”
  4. Sæt “Filterfeltet” til “Kampagnekilde”
  5. Skriv den spamhenvisning du vil filtrere fra i “Filtreringsmønster”

Dernæst kan du vælge at “Bekræfte dette filter”. Det giver dig en ide om, ca. hvor mange besøg det filter ville filtrere fra. Tallet er ikke nøjagtigt, og har du kun få spambesøg fra det site, så vil du i nogle tilfælde opleve at dette tjek helt fejler.

Gem dit filter – og så skulle du gerne slippe for spam besøg fra det site. Gentag så for de over 400 andre spambots…………….

Eller brug et tool til automatisk at fjerne spambots

Simo Ahava har udviklet et tool, der automatisk kan opsætte en række filtre. Desværre er hans tool begrænset af adgangen til Googles API og vil derfor ofte fejle. Men det er åbent tilgængeligt her og er du teknisk anlagt, så kan du faktisk hente kildekoden her og selv sætte det op.

Eller også kan du bruge vores adgang. Vi har ansøgt om adgang gennem Googles API og sat værktøjet op for dig. For at sikre, at det ikke bliver overbelastet, så har vi lagt en adgangskode på, men fortvivl ej – tilmeld dig vores nyhedsbrev herunder og få din adgangskode tilsendt ASAP. Så får du adgang til værktøjet og kan køre det på op til 3 analytics konti om dagen.

Slip af med referrer spam i Google Analytics i dag!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tilsendt adgangskoden til vores tool til håndtering af filtre i Google Analytics. Vi opdaterer løbende filtrene – også gerne med input fra dig, så du altid har den mest opdaterede filtrering af referrer spambots.